درود فرستادن بر رسول گرامی اسلام و خاندان پاک اوست، که خداوند در قرآن کریم درباره ی آن تأکید کرده است:« اِنَّ الله وَ ملائِکَته یصلّون عَلَی النَّبی،یا ایُّها الَّذینَ آمنُوا صَلُّوا عَلیهِ وَ سَلَّموا تسلیما»(1) ؛ خدا و فرشتگان بر پیامبر درود می فرستد، ای مؤمنان (شما نیز) بر او درود فرستید و کاملأ در برابر او تسلیم باشید. یکی از وظایف مؤمن منتظر ، صلوات فرستادن بر حضرت مهدی(ع) است.مثلأ در حق آن حضرت بگوید:«الّلهمَّ صَلِّ عَلی مَولانا صاحِبَ الزَّمان». در کتب ادعیه (2)، صلوات های چندی برای امام عصر(ع) و دیگر معصومین(ع) وجود دارد که باید تنها آن ها مورد استفاده قرار گیرند، زیرا بهتر است صلوات بر آن حضرت ، طبق آن چه از اهل بیت(ع) روایت شده است ، انجام گیرد.
امام صادق(ع) فرمود:«هر کس پس از نماز ظهر و نماز صبح در روز جمعه و غیر جمعه بگوید: الّلهم صَلِّ علی محمّد و آل محمّد و عَجِّل فَرَجَهُم، نمی میرد تا حضرت قائم(ع) را درک کند».(3)
در روایت دیگری آمده است که هر کس بگوید:«الّلهم صَلِّ علی محمّد و آل محمّد و عَجِّل فَرَجَهُم، خداوند شصت حاجت او را برآورده می سازد، سی از حاجت از حوائج دنیا و سی حاجت از حوادث آخرت».(4)
درود فرستادن بر حضرت مهدی(ع) نوعی دعا است؛ آن هم دعایی جامع در برگیرنده ی خواسته ها و دعاهای بسیاری است. در این درخواست مؤمن، تمنای حفظ آن حضرت و حفظ یاران و دوستداران او و برطرف شدن هر گونه همّ و غمّ از قلب مقدس آن حضرت و تعجیل در ظهور او و پیروزی آن بزرگوار وجود دارد،چرا که صلوات بر آن حضرت، یعنی طلب رحمت برای او.
پی نوشت ها:
1. سوره ی احزاب،56
2. مانند صلواتی که در مفاتیح الجنان ،(باب زیارت) بعد از زیارت جامعه، تحت عنوان صلوات حجج طاهره(ع) آمده است.
3. مصباح المتهجد طوسی،ص328 ؛مفاتیح الجنان، اعمال روز جمعه.
4.معجم احادیث الامام المهدی(ع)،ج4،ص113
منبع: http://www.ya-baghiyatallah.blogfa.com/
(فرهنگ الفبای مهدویت،موعود نامه، مجتبی تونه ای)