محمد بن جعفر اسدی
»ابو الحسن، محمّد بن جعفر بن محمّد بن عون اسدی رازی»، از وکلای مورد اعتماد امام قائم (عج) بوده است.
«صالح بن ابی صالح» می گوید: «در سال 290 هجری، عدّهای از من خواستند وجوهات آنها را بگیرم. ولی من نپذیرفتم و به حضرت مهدی (عج) نامه نوشتم و از او کسب تکلیف نمودم، حضرت در پاسخ من نوشت: «در ری به محمّد بن جعفر اسدی داده شود که او مورد اطمینان ماست.» («آخرین امید»، ص 115) محمد بن شاذان
«ابن طاووس، محمّد بن شاذان بن نعیم نعیمی نیشابوری» را جزء نائبان با واسطه حضرت قائم دانسته و از کسانی محسوب داشته اند که از معجزات حضرت آگاهی پیدا کرده و آن حضرت را زیارت کرده است. («جامع الرواة»، ج 2، ص 130)
محمّد بن عبد الله رجوع شود به واژه: مغیریّه
محمد بن عثمان
دوّمین سفیر و نائب از نوّاب اربعه، «ابو جعفر، محمّد بن عثمان بن سعید اسدی عمروی» بود.
وی فرزند نائب اوّل، «عثمان بن سعید» بود. او از جانب امام یازدهم نیز مورد تمجید قرا گرفته بود. پدرش، به هنگام مرگ خود، امر نیابت را به فرمان امام زمان (عج) به فرزند خویش،محمّد سپرد، و او واسطه میان امام و شیعیان گردید. مدّت نیابت «محمّد بن عثمان» و سفارت او، 50 سال به طول انجامید.
وی در آخر جمادی الاوّل سال 305 ه.ق در گذشت. او را در بغداد نزدیک قبر مادرش و «شیخ عبد القادر» دفن کردند و در آنجا بقعه و صحنی دارد که به «شیخ خلائی» معروف است.
محمّد بن قاسم رجوع شود به واژه: جارودیّه
وشاء
«حاجز بن یزید» ملقّب به «وشّاء» از وکلای مورد اعتماد امام قائم (عج) بوده و تا آخر هم باقی مانده و همچون برخی وکلا منحرف نگردید. (همان مدرک، ص 114)
منبع: http://www.ashoora.ir