وبلاگ مهدوی مهدی جانان (عج)

وبلاگ مهدوی مهدی جانان (عج)

تقدیم به ساحت مقدس حضرت صاحب الزمان روحی و ارواح العالمین له الفداء
وبلاگ مهدوی مهدی جانان (عج)

وبلاگ مهدوی مهدی جانان (عج)

تقدیم به ساحت مقدس حضرت صاحب الزمان روحی و ارواح العالمین له الفداء

وظایف منتظران


درباره ی وظایف تکالیف شیعیان در دوران غیبت،سخن های بسیاری گفته شده است و حتی در بعضی کتاب ها از جمله کتاب «مکیال المکارم فی فوائد الدّعاءِ للقائم» تا هشتاد وظیفه برای منتظران حضرت مهدی(ع) برشمرده شده است. (1) ما در اینجا به تعدادی از مهم ترین این وظایف اشاره می کنیم: 


1.شناخت حجت خدا و امام عصر(ع)؛ نخستین وظیفه ی منتظران ، کسب معرفت نسبت به وجود مقدس امام و حجت زمان خویش است. این موضوع تا بدان درجه از اهمیت است که در روایات بسیاری که به طریق شیعه و اهل سنت از پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه معصومین (ع) نقل شده آمده است:«هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلی مرده است».(2)


توجه به مفاد دعاهایی که خواندن آن ها در عصر غیبت تأکید شده است، نیز ما را به اهمیت موضوع شناخت حجت خدا رهنمون می سازد:« خدایا! خودت را به من بشناسان، اگر خودت را به من نشناسانی، پیغمبرت را نخواهم شناخت ،بارالها! پیغمبرت را به من بشناسان که اگر پیغمبرت را به من نشناسانی حجت تو را نخواهم شناخت. خدایا! حجت خود را به من بشناسان که اگر حجت خودت را به من نشناسانی از دینم گمراه می گردم ... ».(3)


2.پیراستگی از بدی ها و آراستگی به خوبی ها: امام صادق (ع) می فرماید:«هر کس دوست دارد از یاران قائم (ع) باشد باید که منتظر باشد و در این حال به پرهیزگاری و اخلاق نیکو رفتار نماید...».(4)


امام زمان(ع) نیز می فرماید،«هرر یک شما باید آنچه را که موجب دوستی ما می شود، پیش خود سازد و از هر آنچه موجب خشم ما می گردد، دوری گزیند...»(5) در توقیعی که از ناحیه ی مقدس به مرحوم شیخ مفید صادر گردید، اعمال ناشایست و گناهانی که از شیعیان حضرت سر میزند، یکی از اسباب و یا تنها سبب طولانی شدن غیبت دوری شیعیان از دیدار آن حضرت شمرده شده است. (6)


3.پیوند با مقام ولایت: حفظ و تقویت پیوند قلبی با حضرت و تجدید دائمی عهد و پیمان با آن حضرت. در روایاتی از امام باقر (ع) می خوانیم :«... در انجام واجبات صبر کنید و با دشمنانتان پایداری کنید و پیوند خود را با امام  منتظران مستحکم نمایید».(7) اگر شیعه ی منتظر ، در آغاز هر روز با حضور و توجه ، عهد و پیمانی را با مقتدای خود تجدید نماید، هرگز به رکود، ذلت، ظلم و بی عدالتی تن نخواهد داد. در همان توقیع حضرت به شیخ مفید آمده است،«اگر شیعیان ما... در وفای پیمانی که از ایشان گرفته شد، یک دل و مصصم باشند، نعمت لقای ما از آنان به تأخیر نمی افتد...».


4.کسب آمادگی برای ظهور: از امام صادق(ع) روایت است که فرمودند:«هر یک از شما باید برای خروج قائم(ع)(سلاحی) مهیا کند؛ هر چند یک تیر باشد. خدای تعالی هر گاه بداند کسی چنین نیتی دارد، امید آن است که عمرش را طولانی کند تا آن حضرت را درک نماید...»(8) در روایت دیگری از امام موسی کاظم(ع) نقل شده که:«هر کس اسبی را به انتظار امر ما نگاه دارد و به سبب آن دشمنان ما را خشمگین سازد، در حالی که او منسوب به ماست، خداوند روزی اش را فراخ می گرداند...»(9) رمز اینکه شیعه باید هر لحظه آماده یاری امام خود باشد، این است که زمان ظهور برای ما مشخص نیست.البته نحوه آمادگی بستگی به شرایط زمان و مکان دارد و اگر در بعضی روایات سخن آماده کردن اسب، تیر و شمشیر به میان آمده، ذکر این موارد تنها به عنوان تمثیل و بیان لزوم آمادگی برای یاری آن حضرت است.


5.ارتباط با فقها و مراجع تقلید: ائمه(ع) تکلیف ما را در زمان غیبت امام و عدم دسترسی به امام معصوم(ع) مشخص کرده و به ما امر فرموده اند که به فقهای جامع الشرایط مراجعه کنیم.(10)

 امام عصر (ع) نیز در یکی از توقیعات خود در پاسخ «اسحاق بن یعقوب» می فرماید:«و اما رویداد هایی که پیش می آید به راویان حدیث ما مراجعه کنید، زیرا آن ها حجت بر شما هستند و من حجت خدا بر ایشان.»(11)


6.دعا برای تعجیل فرج: امام عصر(ع) فرمود:«برای تعجیل فرج، بسیار دعا کنید که فرج شما همان است».(12)


7. بزرگداشت نام و یاد مهدی(ع).(13)


 

پی نوشت ها:

1.مکیال المکارم،ج2،ص104.

2.بحارالانوار،ج8،ص368؛ ینابیع المودّه،ج2،ص372.

3.کمال الدین،ج2،ص512.

4.غیبة نعمانی،ص200.

5.بحارالانوار،ج 53،ص176.

6.بحارالانوار،ج 53،ص178.

7.غیبة نعمانی،ص199.

8.غیبة نعمانی،ص321.

9.کافی،ج 6،ص535.

10.وسائل الشیعه،ج18،ص95.

11.کمال الدین،ج 2،ص483.

12.غیبة طوسی،ص176.

13.برترین های فرهنگ مهدویت در مطبوعات،ص84.


 


منبع : http://www.ya-baghiyatallah.blogfa.com/

(فرهنگ الفبای مهدویت،موعود نامه، مجتبی تونه ای)


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد